台山同学网

搜索
热搜: 活动 交友 discuz
楼主: 十个辘

水步中学79届

连长

社区居民

回 82楼(十个辘) 的帖子

[b]我够班。还是你来吧!
How wonderful life is while you're in the world! 世界有了你,生命何其美妙!

工兵

Better than no dinner!!!

连长

社区居民

回 82楼(十个辘) 的帖子

网上找来的, 很搞笑。。。 台山鄉音 全部真人真事,有啲都攪到好大鍋! 故事一: new york Grand 街...地鐵站內.. 台山人阿嬸...見列車到就欄住楝門,大叫:[fire fire...(快呀,快呀)....] 所有車相入面嘅人嚇到走晒出車廂, 後尾消防員都嚟埋至知..... 阿嬸叫屋企人快啲上車咋...陰公... new york嘅地鐵...坐己經夠驚,仲着火...唔嚇死麼? 故事二: ABC... 喺的士入面, 坐咗3個台山女人, 到俾錢時.... 第一個話: 等我A...(俾-->台山話) 第二個話: 等我B...(俾-->都係台山話, 另一個發音) 第三個話: C咯...唔見咗個(現"銀" 包).. 鬼佬的士佬..聽到一頭冒水....乜嘢ABC 呀? 故事三: New york, 甘迺迪機場... 有一"食蕉"哥哥見個台山阿伯喺喥揾嘢... 就問: "Sir, What are you looking for?" 阿伯: "唔係6件貨(looking for), 係4件貨唓! 你幫我揾麽?
How wonderful life is while you're in the world! 世界有了你,生命何其美妙!

版主

社区居民

引用第84楼3wheels于2011-05-06 06:37发表的 : Better than no dinner!!!
还算你识do,另送一杯萍果汁.

版主

社区居民

Re:回 82楼(十个辘) 的帖子

引用第83楼六月春于2011-05-06 06:07发表的 回 82楼(十个辘) 的帖子 : [b]我够班。还是你来吧!
我们都是没有名,没有利的义工.正需各样人手.请留下电话,一齐胁力办好步中校友会.

73万

军长

活在当下 乐在其中

社区居民

回 79楼(bensli) 的帖子

周末大放送,我来讲一个笑话,水步做工时听的。 严重警告:笑死人不偿命! 1. 水步以前有个打雀佬,每逢玗日打雀卖。一个玗日朝早,驱A支枪担几个雀啱啱企好来卖,一个老婆乸行埋 来,驱体完又体,体完又舞,舞完又体,打雀佬忍唔紧就发火闹:阿婶啊,呆个雀出西水啦,你买唔买吖?你体 你峦成我个雀几条毛都玗(乱)晒。 2. 好笑的日本人名字,香港电台讲的:# 1. 左藤右藤,# 2. 正川夫浪。。。
好好学习,天天向上!

连长

社区居民

Re:回 79楼(bensli) 的帖子

引用第88楼八个轮于2011-05-07 03:45发表的 回 79楼(bensli) 的帖子 : 周末大放送,我来讲一个笑话,水步做工时听的。 严重警告:笑死人不偿命! 1. 水步以前有个打雀佬,每逢玗日打雀卖。一个玗日朝早,驱A支枪担几个雀啱啱企好来卖,一个老婆乸行埋 .......
差少少,要打九一一, 笑死我啦!!! Thanks 八个轮.
I enjoy nothing better than making new friends and doing things together.

1万

团长

社区居民

母亲是伟大的,无私的,毫无保留对儿女的爱。祝天下的母亲健康快乐。

版主

社区居民

热烈欢迎!
李德南同学,夫人利用来美工干,考察的机会.特别挤出时间出席步中旅美校友会5.22在四海的聚会,掌声欢迎!

版主

社区居民

热烈欢迎
雷金满同学来三藩市参加步中校友会的聚会!