台山同学网

搜索
热搜: 活动 交友 discuz
楼主: SYP

台山钟厂回忆录(75one美东4.26引发此帖)

5万

师长

社区居民

老师傅罗志正

How are you? About 40 years ago I was a kid who learning the electronics and vacuum tubes radio in your apartment. I still remember that you set-up little light bulbs (6Vac) on top of the stair for walking safety. The important and funny things was that the meter will never account this micro power and never worry the pay bill even 24 turns on.

I appreciate for all you tutoring and sharing your golden experience in my teen age. Now I am a engineer and have worked in silicon village over 25 years.

Sorry, I can not write Chinese with key board. Hopefully some one will help translating to you in Tai-Shan.

However I will contact with you just matter of the time.

Thanks for 75one-taishan and posting this great pictures

版主

syp

社区居民

老师傅罗志正
您好吗?大约40年前,我还是个孩子时在你的家里学习电子和真空管收音机。我还记得你设置小灯泡( 6Vac )按装在楼梯的顶部,达到步行上楼保安全。最有趣的是,电表将永远不会检测这种微型电源和不用担心缴费问题,灯泡甚至24小时总是开启。

我金色少年时代,感谢你对我的辅导和帮助得到您的经验。我现在是一名工程师,已经在硅村工作超过25年。

很抱歉,我不能写中文。希望一些人能帮助你翻译。

然而,我将会与您联系只是时间问题。

感谢75one ,翻译和张贴

版主

社区居民

SYP:
老师傅罗志正
您好吗?大约40年前,我还是个孩子时在你的家里学习电子和真空管收音机。我还记得你设置小灯泡( 6Vac )按装在楼梯的顶部,达到步行上楼保安全。最有趣的是,电表将永远不会检测这种微型电源和不用担心缴费问题,灯泡甚至24小时总是开启。

我金色少年时代,感谢你对我的辅导和帮助得到您的经验。我现在是一名工程师,已经在硅村工作超过25年。

很抱歉,我不能写中文。希望一些人能帮助你翻译。

然而,我将会与您联系只是时间问题。

感谢75one ,翻译和张贴
恭喜,贺喜,钟厂盛产翻译官,80年代出了个刘翻译,如今又出了个syp翻译官.

工兵

SYP:
小李广:

难得一聚,真是岁月不饶人,有的要戴起老花镜,还要继续捱世界.男女就是不一样!

小李广:大陆丐时优待靓女吾驶捱世界嗼?沙漠之舟吾驶戴老花镜?

SYP大佬:细佬系带双重眼镜(老花兼近视)。

版主

syp

社区居民

在NY佰鲜酒家見到这位工友

版主

syp

社区居民

[\"沙漠之舟\"]
SYP:
小李广:

难得一聚,真是岁月不饶人,有的要戴起老花镜,还要继续捱世界.男女就是不一样!

小李广:大陆丐时优待靓女吾驶捱世界嗼?沙漠之舟吾驶戴老花镜?

SYP大佬:细佬系带双重眼镜(老花兼近视)。

沙漠老弟:老花十近视=中和 吾使带眼镜噜!

版主

社区居民

SYP:

[syp:这位仁兄戴着眼镜,打了领呔,俨然一副学者模样,认不出是谁.请明示!

营长

社区居民

SYP:

syp:是马石麟吗?

版主

syp

社区居民

[\"MayFlower\"]
SYP:

syp:是马石麟吗?

正是!同以前-样英俊!

版主

syp

社区居民

爷孙俩敬祝台山钟厂全体工友圣诞.新年快乐!身体健康!